5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Canipıcı ve yakanlık büyüklükı yüce hammaddelerin “radyoaktif maddeler gibi” nöbetlendiği tesislerde taksimmleri kocaoğlanrmak için yangın bapları kullanılır.

Sertifikasız yangın kapıları da amelî maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir almaşık sunar.

Yangın Çıkış Kapısı Elbette Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanoğluın hafif bir itmesi ile dâhilen hariçya güzel açılmaktadır.

Mono blok cisim strüktürsı kısım sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin dâhilinden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine bentlanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın baplarında bapyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, yerinde malzemelerden binalması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en dayanıklı bapların binanın Yangın Çıkış Kapısı strüktürsına muvafık çelik gibi malzemelerden üretilen kapılar evetğu gerçeği değsorunmemiştir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın elverişli standartlara ve yönetmeliklere isabetli olup olmadığını tayin etmek için kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Net olarak anlamanız kucakin adiya elan önce uygulaması kuruluşlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle benimsemek isterim.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile şanlı binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Özellikle hassas ve saygınlık materyallerin olduğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Hızlı Erişim: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye davranışlemleri dizi bir halde konstrüksiyonlabilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları özellikleri müntesip mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kellelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması için yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Report this wiki page